ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ



Ανακοινώσεις, 02/05/2024
Περισσότερες ανακοινώσεις

Διάλεξη Βασιλικής Πανούση, College of William and Mary

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής σας προσκαλεί στη διάλεξη της Βασιλικής Πανούση, καθηγήτριας κλασσικών σπουδών στο Κολλέγιο William & Mary, με τίτλο:

'Η θεά Ίσιδα στο Ρωμαϊκό έπος: Φύλο, Εθνότητα και Ρωμαϊκή Ταυτότητα'

Η Βασιλική Πανούση είναι Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο William & Mary. Φέτος είναι Επισκέπτρια Καθηγήτρια στην Σχολή Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στη Λατινική Λογοτεχνία του 1ου αιώνα π.Χ. και μ.Χ., με επίκεντρο τη διακειμενικότητα και την έμφυλη ταυτότητα σε σχέση με το θρησκευτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο. Το βιβλίο της Greek Tragedy in Vergil’s Aeneid: Ritual, Empire, and Intertext κυκλοφόρησε το 2009 από το Cambridge University Press. Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Brides, Mourners, Bacchae: Women’s Rituals in Roman Literature πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από το Johns Hopkins University Press. Έχει επίσης δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες πάνω στους σπουδαιότερους Ρωμαίους ποιητές και συγγραφείς (Κικέρωνα, Κάτουλλο, Προπέρτιο, Οβίδιο, Σενέκα, Λουκανό, Στάτιο, κ.α.). Οι ερευνητικές της δραστηριότητες σε εξέλιξη περιλαμβάνουν ένα βιβλίο σχετικά με το ρόλο της αιγυπτιακής θεάς Ίσιδος στη ρωμαϊκή λογοτεχνία καθώς και την εκδοτική επιμέλεια ενός τόμου για τα Ψυχικά Τραύματα στην Αρχαιότητα.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος "Αισχύλου Ευμενίδες" στις 25/4/2018 ώρα 16:00 στο αμφιθέατρο Β των διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής